Webshop? Lees onze tips!

11 november 2021

In 2020 hebben veel ondernemers in korte tijd een webshop gebouwd of deze uitgebreid, om hun klanten in coronatijd beter van dienst te zijn. Onlineverkoop is mede daardoor voor veel ondernemers een belangrijk verkoopkanaal geworden. Ook voor een webshop gelden er wettelijke eisen en regels. Met onze uitgebreide lijst met tips voor webshops kunt u uw webshop verder professionaliseren en zorgen dat u voldoet aan die eisen.  

In elk geval moet in uw webshop duidelijk zijn:

  • wie u bent
  • welk product de klant koopt, inclusief informatie over allergenen
  • wat producten kosten en hoe uw klant kan betalen
  • hoe u de producten levert
  • hoe het bestelproces verloopt

Aandachtspunten

De NBOV heeft een lijst gemaakt met tips voor uw webshop, met informatie en aandachtspunten die toegespitst zijn op de ambachtelijke bakkerij, banketbakkerij en chocolaterie (alleen voor NBOV-leden). Er zijn namelijk specifieke regels voor onder andere allergeneninformatie in webshops. Ook geven we u tips over bijvoorbeeld betalen en bezorgen, voldoen aan de privacywetgeving (AVG) en omgaan met cadeaupakketten. Aan de hand van die tips kunt u gemakkelijk uw webshop nalopen en zonodig verder verbeteren.

Op het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel vindt u informatie over alle eisen aan webshops en een handig stappenplan voor het opzetten van een webshop.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat