Wedstrijd Brabantse Worstenbroodje uitgesteld vanwege coronavirus

10 maart 2020

De finalewedstrijd en de prijsuitreiking op 16 en 17 maart 2020 van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zijn uitgesteld. Het is de bedoeling dat het later dit jaar wordt ingehaald. De organiserende stichting en Omroep Brabant hebben daartoe besloten vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Hans Elbers, voorzitter van Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje, licht toe: "Op een finaleavond komen circa driehonderd mensen af. We vinden het maatschappelijk onverantwoord om het op dit moment door te laten gaan. Vermoedelijk verschuiven we de finale en de bekendmaking naar mei of juni.”

 

Jaarlijkse strijd

De strijd om Het Lekkerste Braantse Worstenbroodje wordt jaarlijks in vier categorieën gehouden: professionele bakkers en slagers, leerlingen vmbo, leerlingen mbo en thuisbakkers. De tien professionele bakkers en slagers die tot de finale waren doorgedrongen zijn de afgelopen periode meerdere keren door mysteryshoppers bezocht. Deze shoppers legden worstenbroodjes langs de kwaliteitsmeetlat. In de andere categorieën strijden vijf thuisbakkers, vijf vmbo-leerlingen en vijf mbo-studenten om de titel. Deze finalisten mogen op een later tijdstip nog een keer aan de bak op een finaledag.

Artikelen / NBOV
De Ledenraad van de NBOV
Artikelen / Info en advies
Nieuwe omgevingswet uitgesteld tot januari 2024
Artikelen / Leden
Gommans voor derde keer Beste Echte Bakker