Zadkine ondertekent manifest voor sterker imago bakkerijbranche

16 maart 2021

Verschillende partijen uit de bakkerijbranche hebben hun krachten gebundeld en hebben eerder dit jaar een manifest ondertekend om het imago van de bakkerijketen te versterken en de continuïteit van de sector een belangrijke impuls te geven. Gisteren werd de eerste handtekening vanuit het onderwijs gezet door vertegenwoordigers van Zadkine. 

Een van de onderdelen van het manifest is een actieprogramma om de bakkerijbranche neer te zetten als een aantrekkelijke sector om in te werken, waar goedgekwalificeerde medewerkers instromen en waar voldoende ondernemers zijn om de continuïteit te kunnen borgen.

Initiatiefnemers

Het Manifest voor de Nederlandse Bakkerijketen Samenwerking is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB), de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV), de vereniging van Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen (Nebafa), het Genootschap voor de Bakkerij en Beko Coöperatie.

Eerste school in Nederland

Het Zadkine Brood & Banket College steunt dit initiatief en heeft op woensdag 17 maart als eerste school in Nederland het manifest ondertekend. Volgens Perry van Milt, directeur van het Zadkine Brood & Banket College is het een logische stap.

“Zadkine wil iedere student de beste kansen bieden. Het is belangrijk dat we deze kansen afstemmen op de actuele en toekomstige vraag van de arbeidsmarkt. Samen met de initiatiefnemers van dit belangrijke manifest onderschrijven we het belang van de bakkerijbranche in onze samenleving en maken wij ons als Zadkine Brood & Banket College hart voor een sterker imago en blijvende goed gekwalificeerde instroom.”

Volgens opleidingsmanager Leo Ruijters onderstreept dit manifest ook de mogelijkheden voor toekomstige studenten. “Onze studenten maken elke dag smaakvolle creaties in onze prachtige lokalen en bij onze partners uit het bedrijfsleven. Het is belangrijk om het imago van de bakkerijbranche te versterken om het arbeidsmarktperspectief van onze nieuwe instroom te blijven garanderen. Als enige brood- en banketopleider in Rotterdam is dit dus hét moment om je vandaag nog aan te melden voor onze opleidingen op niveau 2, 3 en 4”.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat