Zoektocht Lekkerste Brabantse Worstenbroodje geopend

30 augustus 2018

Omroep Brabant gaat komend jaar al voor de 23e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden. Naast de eeuwige roem, is het voor de bakkerswinkel ook een garantie op een winkel gevuld met worstenbroodliefhebbers tot maanden na de uitreiking.

Inschrijven kan tot 4 september 2018 voor ambachtelijke bakkers en slagers. En tot en met 18 januari 2019 voor thuisbakkers en leerlingen via hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl. Daar is ook het wedstrijdreglement te vinden.

 

Wedstrijd

De voorronde van de strijd voor thuisbakkers en leerlingen vindt plaats op 19 februari 2019 bij het Cingel College in Breda. Het finale bakken is op 25 maart 2019, eveneens bij het Cingel College in Breda. De bekendmaking van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 is op woensdagavond 27 maart tijdens een feestelijke prijsuitreiking bij Prinsentuin College in Breda waar Omroep Brabant uitgebreid verslag van zal doen. Ook in de aanloop naar de finalestrijd zal Omroep Brabant ruim aandacht besteden aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

 

Mystery Shopper

De uiteindelijke winnaar in de categorie bakkers en slagers wordt driemaal bezocht door de Mystery Shopper. Hierdoor tellen ook de worstenbroodjes mee, die elke dag in de winkel worden verkocht. Dit maakt de strijd spannender en eerlijker.
 
De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, Omroep Brabant en de NBOV.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan