Ambacht in de spotlight bij Echte Bakkers

28 oktober 2019

Afgelopen zaterdag was de tweede editie van de Dag van de Echte Bakker. Na een goed begin in 2018 deden nu 80 Echte Bakkers mee met grote en kleine activiteiten om het ambacht meer onder de aandacht van alle consumenten te brengen. In het hele land kwamen de bakkers in actie om hun vak extra te laten zien en hun producten te laten proeven. Van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot wafels versieren, alles kwam voorbij.

Tijdens de Dag van de Echte Bakker lieten de bakkers meer zien van het bijzondere ambacht dat iedere dag en nacht zo dicht bij huis wordt uitgevoerd. Nijstad in Oosterwolde zette de deuren van de bakkerij wijd open en de bakkers lieten iedereen zien hoe brood en oliebollen gebakken worden. Alie Nijstad: “Het was een zeer geslaagde dag. Het liep de hele dag door, dus ik heb eigenlijk geen idee van het aantal bezoekers. Maar het waren er veel. Mensen vinden het mooi om een kijkje achter de schermen te nemen en reageerden heel enthousiast.” Henderikus Bos in Hoogeveen trapte het oliebollenseizoen af en bij Van Ballegooijen in Veen kon iedereen nieuwe broden proeven. In Wijchen bij Jos Veltmaat kreeg iedere klant een proefpakketje mee van drie lekkere broodsoorten.

 

Feest in de winkels

Ook voor de kinderen was er veel te beleven. Muffins versieren, het aantal pietjes in de winkel raden en wafels versieren. Bij Thomassen in Beneden Leeuwen mochten klanten hun geluk beproeven met het grijpkraantje. “Dat viel in de smaak bij jong en oud,” aldus Esther Thomassen. “Er zijn heel wat gratis lekkere producten gewonnen die de mensen natuurlijk meteen mee naar huis kregen.”


Ambacht voor het voetlicht

Het Echte Bakkersgilde vindt het belangrijk de leden de handvatten te geven zichzelf en hun ambacht goed voor het voetlicht te brengen. Met de Dag van de Echte Bakker is hier een prima moment voor gevonden.

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan