cupcakes
 

Zomerse temperaturen: 7 tips om het koel te houden

Warme ovens + warm weer = hoge temperaturen in de bakkerij. Tropische temperaturen zijn prima voor een dagje strand, maar wat betekent het voor uw medewerkers, uw processen en uw producten? Zeven ‘coole’ tips voor warme dagen.

 
 

1. Houd vaker pauze en drink voldoende water. Zo blijven u en uw medewerkers samen scherp.    2. Pas de productie aan.   Verlaag bij de bereiding van brooddeeg de temperatuur van het water. Hierdoor blijft het deeg koeler en is het beter verwerkbaar.  Verwerk in de banketbakkerij kleinere hoeveelheden producten. Dit voorkomt dat de temperatuur van grondstoffen en eindproducten oploopt en de kwaliteit ervan achteruitgaat. 3. Ga slim om met uw koelingen en vriezers. Koelingen en vriezers moeten met warm weer harder werken om de juiste temperatuur te behouden. Let daarom op de volgende punten: Houd koelingen en vriezers zoveel mogelijk dicht. Plaats goed uitgeademde producten in de koeling en doe dit in kleine hoeveelheden, zodat de temperatuur niet drastisch stijgt. Plaats geen dikke lagen product in de vriezer, omdat het langer duurt voordat dit product volledig is bevroren. Controleer elke dag de temperaturen van koelingen en vriezers. Stel zo nodig

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV