Bakkerij Vreugdenhil vertelt in campagne over energiebesparing

21 januari 2020

Detailhandel Nederland wijst ondernemers op dit moment met de campagne ‘Je verdient beter!’ op duurzaam ondernemen. Vier winkeliers vertellen in de campagne dat het energiebesparend maken van hun bedrijf een prijskaartje had, maar onder aan de streep ook het nodige oplevert. Bakker Chris Vreugdenhil laat in een video voor de campagne zien hoe dat bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk in zijn werk gaat.

“We hebben onze winkelcapaciteit verdubbeld, maar we zijn gelijk gebleven met ons energieniveau. Op de lange termijn is het zeker beter voor je portemonnee”, zegt Chris in de film. Hij laat onder andere zien hoe er is nagedacht over de ketels voor de ovens, en legt uit hoe de bakkerij restwarmte hergebruikt.

De video met Chris Vreugdenhil is te bekijken op de website www.verdienookbeter.nl. Daar zijn ook de verhalen van drie andere winkeliers te zien.

Advies

Ondernemers blijken niet altijd goed te weten waar ze moeten beginnen met het energiezuiniger maken van hun bedrijf. Verschillende brancheorganisaties die zijn aangesloten bij Detailhandel Nederland, waaronder de NBOV, adviseren hun leden over het nemen van energiebesparende maatregelen.

Zie ook: Informatieplicht energiebesparing

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking