Bakkers- en IJsvak bruisen van activiteiten

13 februari 2020

Het programma van Bakkers- en IJsvak op 1, 2 en 3 maart 2020 telt meer activiteiten dan ooit. De rode draad is het centrale thema ‘Durf te kiezen’. Er zijn demonstraties door het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team. Verder is er de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en is Bakery Institute aanwezig met een live bakkerij op de beursvloer. “En dit is slechts een greep uit alle activiteiten die te zien en te beleven zijn op de beurs”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak en IJs-Vak.

Het BoulangerieTeam geeft op alle beursdagen live demonstraties aan de hand van het thema ‘Durf te kiezen’. Zij passen het thema toe door zich te focussen op de keuze op het gebied van assortiment: ga je specialiseren of ga je de breedte in met het assortiment? Ook richt Het BoulangerieTeam zich op creativiteit. Ook gaat het BoulangerieTeam samenwerken met het Dutch Pastry Team door tijdens de beurs een product op het gebied van viennoiserie te maken. 

 

Demonstraties

Op de zondag zijn er de hele dag live demonstraties bij te wonen, gegeven door het Dutch Pastry Team. Dit varieert van een hartige tot een zoete tartelette en van een wedding buche tot een travellers cake. Vervolgens staat op de maandag de prestigieuze wedstrijd, de Dutch Pastry Award, centraal en op dinsdag de nieuwe wedstrijd: De beste Bonbon van Nederland. Tussendoor worden op maandag en dinsdag demo’s gegeven door enkele van Nederlands’ beste patissiers. De nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland is een initiatief van het Dutch Pastry Team. Ieder jaar ontwikkelen zij een nieuwe bonbonmal. Deze moet gebruikt worden om een bonbon te ontwikkelen die uitblinkt in zowel smaak als uiterlijk.

 

Trends

Ook aanwezig op de beurs is Bakery Institute met een live bakkerij. Daar zijn studenten en docenten samen aan het werk om producten te maken die helemaal aansluiten bij de laatste trends: biologisch, oude granen, glutenarm en vegan. Zij zetten in op verbinden en samenwerken, want daarmee krijg je meer voor elkaar. Volgens hen bestaat de kern van een bakkerij uit een goed opgeleid team bakkers, elk met hun eigen expertise. Het thema ‘Durf te kiezen’ komt hier terug door bakkerijen aan te moedigen om bewuste keuzes te maken als het aankomt op grondstoffen, machines en presentatie van het assortiment.

 

Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl en www.bakkersvak.nl/ijs-vak.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan