Bakkersvak breidt uit

18 december 2018

De Bakkersvak biedt in 2019 een uitgebreider programma: de beurs duurt een dag langer dan voorheen. Ook heeft de vakbeurs het logo en de algehele uitstraling opgefrist, met een nieuwe slogan: voor de bakker van nu, voor de bakker van morgen. 

“De verlenging van twee naar drie dagen is voortgekomen uit de vraag vanuit exposanten en bezoekers. Elk jaar zien we een stijging in zowel het aantal bezoekers als exposanten. Die groei mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Door de drukte op de beursvloer lukt het exposanten niet om al hun klanten uitvoerig te spreken. Met de dinsdag erbij, geven we bezoekers de keuze uit drie dagen”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

 

Nieuwe kennistheaters

Naast de ‘dinsdag-uitbreiding’ en nieuwe uitstraling wordt ook het programma opgefrist en uitgebreid. Er zijn dit jaar meer kennistheaters dan ooit tevoren. In totaal gaat het om vier extra theaters: het Inspiratorium, een Open Bakkerij in samenwerking met het Bakery Institute, het Grondstoffentheater en café Onderneem. 


Belevenisplein

Een terugkerend onderdeel op Bakkersvak is het Belevenisplein, waar het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam klaar staan met inspirerende workshops en innovatieve technieken. Dit jaar tonen de beste patissiers en meesterbakkers demo’s en showstukken binnen het thema ‘Guilty Pleasures’. De teamleden zijn buiten de demonstraties om ook op het Belevenisplein te vinden. Het Nederlands Patisserie Team grijpt Bakkersvak wederom aan voor de prestigieuze Dutch Pastry Award. Dit jaar moet aanstormend talent zich bewijzen binnen het thema ‘Heroes’. 


Bakkersvak 2.0

Organisator Easyfairs wil bezoekers van de beurs een kijkje geven in de toekomst van hun werk. “Tijdens een bezoek aan Bakkersvak wordt de bezoeker geïnspireerd, moeten nieuwe ideeën worden geboren, en is hij voorbereid op alles wat de toekomst zijn vak zal brengen. Vanuit dat standpunt ontwikkelen wij het concept van Bakkersvak ieder jaar door”, aldus Visser. 


Praktische informatie

•    Bakkersvak 2019
•    Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15
•    zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 van 10.00 tot 17.00 uur
•    www.bakkersvak.nl

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan