Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar 2022

3 februari 2021

Beursorganisator Easyfairs schuift Bakkersvak & IJs-Vak een jaar op. De 10-jarige jubileumeditie vindt dus plaats in 2022. Dat is besloten vanwege de actuele ontwikkelingen en coronamaatregelen, zoals de COVID-19-varianten, de lockdown en het huidige verbod op evenementen. Deze maken beurzen op korte termijn onmogelijk en op middellange termijn hoogst onzeker.

“Het coronavirus vergt enorm veel aanpassingen in ons dagelijks leven, aanpassingen die ook invloed hebben op de organisatie van een ambachtelijke vakbeurs in maart 2021. Proeven staat bij ons centraal, iets wat wegvalt met de huidige mondkapjesplicht. Een waardig 10-jarig jubileum is daardoor onmogelijk geworden. In samenspraak met exposanten hebben wij besloten om Bakkersvak & IJs-Vak met een jaar uit te stellen”, legt Rowdy van den Nieuwenhuizen van organisator Easyfairs uit. De beurs vindt nu plaats op 6, 7 en 8 maart 2022.
 

Vakwedstrijden belangrijk onderdeel in 10-jarig bestaan

In 2022 worden op de beurs in Gorinchem ook weer de vakwedstrijden gehouden. “Eind 2020 hebben we met de woordvoerders uit de ambachtelijke ijsbranche al de intentie uitgesproken om de samenwerking voort te zetten. De ideeën die we op tafel hebben liggen, zijn erg interessant en zullen we snel nader gaan uitwerken. Samen met alle samenwerkingspartners zullen we ook de digitale mogelijkheden bekijken om de winnaars van 2021 alsnog in het zonnetje te zetten. Hetzelfde geldt voor de Dutch Pastry Award, waar we in het verleden ook altijd een fijne samenwerking mee hebben gehad”, aldus Van den Nieuwenhuizen.
 

Bakkersvak & IJs-Vak 2023 in nieuw jasje

In 2023 richt de organisatie zich op een ‘Bakkersvak & IJs-Vak 2.0’. Van den Nieuwenhuizen: “In 2023 lanceren we een nieuwe vorm van de beurs die toekomstbestendig is. Dit zal in de loop van dit jaar verder vorm krijgen. Een startdatum voor die editie hebben we al wel, dat is namelijk 5 maart 2023. Omcirkel die dus alvast in de agenda.”

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking