Arend Kisteman
Voorzitter

Bouw met de NBOV aan je bedrijf

11 februari 2022

Het klinkt misschien raar, maar voordat ik voorzitter werd, had ik eigenlijk geen idee wat de NBOV precies voor mij kon betekenen. Pas sinds ik in het bestuur zit, zie ik op hoeveel gebieden de organisatie je kan ondersteunen en adviseren. Ook, of misschien wel juist, als je geen problemen hebt.

Mijn lidmaatschap startte in 2010: toen ik in contact kwam met het productschap voor mijn financiering, kreeg ik het advies lid te worden van de NBOV. Prima, dacht ik toen. Ik belde weleens voor juridisch advies en wist op de website de personeelscontracten te vinden. Maar daar bleef het wel bij. Het ging goed met mijn bedrijf. De omzet steeg, ik had weinig gedoe met personeel, dus ja, waarom zou ik verder kijken?

Nu ik dichter bij het vuur zit en veel beter weet wat de NBOV allemaal voor je kan doen, vind ik dat eigenlijk zonde. Juist als het goed gaat met je bedrijf, kun je als ondernemer in de spiegel kijken – het kan immers altijd beter. En juist als het goed gaat, is de NBOV een bron van kennis en advies waarmee je aan je bedrijf kunt bouwen.

Zelf heb ik daardoor zaken veel beter geregeld dan 3 jaar geleden. Je hoeft daarvoor niet in het bestuur te zitten. Een investering in tijd is voldoende. Ik neem die tijd en kijk goed wat de NBOV aanbiedt. Op de website, in Bakkerszaken en op social media zijn veel slimme tips, downloads en informatie te vinden, over allerlei onderwerpen. Als je er niet uitkomt, kun je altijd contact met de NBOV opnemen. Per saldo scheelt me dat uiteindelijk veel tijd en moeite!

Dus denk je soms: wat kan de NBOV voor mij betekenen? Bel ze eens op, kijk eens op de site, vraag om advies en wissel eens van gedachten. En wie weet zit je - net als ik - ineens in het bestuur …

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat