Daling gasprijs zet door! Wat betekent dit voor jou?

31 mei 2023

De prijs van gas is sterk gedaald vanwege het gebrek aan economische groei. De prijzen voor aardgas zijn nu op het laagste punt in twee jaar tijd. Op dit moment kost een megawattuur minder dan 26 euro, wat twaalf keer lager is dan in augustus vorig jaar. Er wordt verwacht dat de gasprijzen de komende tijd verder zullen dalen

Laagste prijs in twee jaar bereikt

De gasprijzen zijn de afgelopen dagen met tien procent gedaald op de Amsterdamse beurs. Ook internationaal gezien is er een daling van de gasprijs te zien. De Britse gasprijs is bijvoorbeeld met ruim drie procent gedaald. Deze dalende prijzen staan in schril contrast met de gasprijzen van afgelopen zomer. In augustus 2022 bereikte de gasprijs een piek van meer dan driehonderd euro per megawattuur.

Vragen of opzoek naar persoonlijk advies?

Dat dat gasprijs aan het zakken is, is voor velen natuurlijk goed nieuws, maar het is toch soms nog een uitdaging om te beslissen wat te doen met jouw energiecontract. Daarnaast zal jouw energie aanbieder natuurlijk niet onpartijdig zijn in hun advies.

Veel voorkomende vragen die wij horen zijn: moet ik mijn vaste contract openbreken? Zal ik mijn variabele contract vastzetten, en zo ja voor hoelang dan? En in welk geval moet ik dan een (overstap-)boete betalen?

Antwoord op deze vragen, is vaak maatwerk. Dus als jij het eens tegen het licht wil houden met een van onze collega's of wil je dat we met je meedenken tijdens jouw keuzeproces? Neem dan gerust contact met ons op via info@nbov.nl of 0182-693030

 

 

 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking