Marie-Hélène Zengerink
Algemeen directeur
0182-693030 |

Denk mee over het hoe

20 januari 2022

De jaarwisseling en de eerste weken van een nieuw jaar zijn vaak een natuurlijk moment om na te denken. Een nieuw jaar biedt immers nieuwe kansen, uitdagingen, en ook vragen. Moeten we in 2022 nieuwe dingen doen of de dingen op een nieuwe, andere manier doen?

Het jaar begon met bekende én nieuwe gezichten in Den Haag. Geeft het nieuwe kabinet ons kansen om meer voor Dé Ambachtelijke Bakker te doen? Hoe zorgen we ervoor dat bedrijven in het mkb niet telkens te maken krijgen met extra kosten? Dat er minder regels komen, en ook minder ingewikkelde regels?

Uw mening en inzichten zijn belangrijk

Een blik in de agenda leverde meer vragen op: hoe zorgen we ervoor dat de vakbonden het loonbod van 7% gewoon een prachtig bod vinden? Dat de bonden samen met ons de aandacht willen richten op extra instroom van medewerkers, op modernisering, op gezond en veilig werken en opleiding en ontwikkeling van medewerkers? Hoe zorgen we dat de sociaalfondsgelden worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn, zodat de bijdrage van zo’n 70% vanuit het ambacht ook door het ambacht benut kan worden? Hoe maken we een succes van de Stichting Bakkracht, die speciaal is opgericht om de instroom, opleiding en ontwikkeling in de branche te coördineren? En: hoe zorgen we ervoor dat we weer gewoon aan de slag kunnen?

Deze en vele andere vragen kunnen wij niet beantwoorden zonder uw mening, inzichten en ervaringen. Die hebben wij nodig in onze lobby, zodat we aan de overlegtafels duidelijk kunnen maken wat belangrijk is, en waarom. U heeft van ons een nieuwjaarspakket en een mail ontvangen met daarin een QR-code. Als u die scant, kunt u eenvoudig aangeven hoe u over personeelswerving denkt en waar u tegenaan loopt op dat gebied. Dit eerste blog van 2022 wil ik dan ook afsluiten met een oproep: heeft u ideeën, wilt u meepraten of meedoen? Laat het ons weten!

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan