Eerste paal nieuwbouw Royal Smilde Bakery geslagen

1 februari 2021

In Edam is op 2 februari 2021 de symbolische eerste paal geslagen voor een kantoor met productiehal van NBOV-lid Royal Smilde Bakery. Deze eerste paal werd geslagen door de medewerker die het langst bij Royal Smilde Bakery werkt, Ruud Bond. Met bijna 46 dienstjaren heeft hij de afgelopen decennia de groei van het bedrijf van dichtbij meegemaakt.

Royal Smilde Bakery levert een breed scala aan bake-off bakkerijsnacks, fill-off halffabrikaten en bakmixen aan ambachtelijke bakkers, retailers, foodservice professionals, industriële klanten en consumenten. Dit doen ze met drie productielocaties in Nederland en meerdere internationale verkooporganisaties. Het bedrijf wil de productiecapaciteit op de locatie in Edam vernieuwen en uitbreiden om aan de verwachte groei te kunnen voldoen.
 

Voedselveilig, energieneutraal en logistiek efficiënt

De opdracht werd gegund aan Aan de Stegge Twello, dat bij de ontwikkeling en het ontwerp van het nieuwe gebouw rekening hield met alle eisen voor een voedselveilig en logistiek efficiënt bedrijfsgebouw.

Royal Smilde Bakery maakt een flinke optimalisatieslag met de nieuwbouw. Het plan bestaat uit 1.325 m2 kantoorruimte en 4.500 m2 bedrijfsruimte (productie, opslag en techniek). Het kantoorgedeelte wordt energieneutraal gebouwd. Het nieuwe bedrijfsgebouw voor Royal Smilde Bakery wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd.

Royal Smilde is een zelfstandig familiebedrijf dat in 1863 is opgericht en volledig in handen is van de familie Smilde. Het is uitgegroeid tot een internationaal voedingsmiddelenconcern en realiseert met zo’n 650 medewerkers een omzet van ruim € 230 miljoen. De business unit Bakery is gevestigd in Edam.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat