FutureMakers: werkgevers ontmoeten toekomstige medewerkers

21 maart 2022

Op 20 april kunnen bedrijven, studenten en zij-instromers in de bakkerijbranche elkaar ontmoeten in de sfeervolle voormalige fabriekshallen van de Puddingfabriek in Groningen. Bedrijven uit Groningen én Drenthe zijn van harte uitgenodigd om daar te laten zien welke banen, stages, werkleerplekken of onderzoeksopdrachten zij te bieden hebben.

Bent u op zoek naar nieuwe medewerkers en krijgt u openstaande vacatures met moeite ingevuld, dan is dit een mooie kans: kom naar Groningen en ontmoet uw toekomstige verkoopmedewerkers, bakkers of banketbakkers.

FutureMakers

FutureMakers is een ‘matchmaking event’, waar werkgevers en werkzoekenden elkaar op een laagdrempelige manier  kunnen ontmoeten. Het is geen klassieke banenmarkt met stands, balies en promomateriaal. Bezoekers gaan namelijk op energieke wijze en in hun ‘eigen taal’ aan de slag met ijsbrekers en spelactiviteiten. Bij de aanmelding geven de deelnemers aan wat voor stage- of werkplek ze bieden of zoeken. Daardoor gaat op de dag zelf geen tijd verloren en kan snel geschakeld worden.

Meer informatie over FutureMakers vindt u op www.futuremakers.nu. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Gezamenlijke aanpak

FutureMakers organiseerde afgelopen najaar een succesvolle pilot in Leeuwarden: van de 250 bezoekers had 40% een match of vervolgafspraak. Stichting Bakkracht en NBC nemen nu het stokje over om dit evenement landelijk te organiseren, in samenwerking met scholen, het bedrijfsleven en onder andere Bakery Sweets Center en de SOL.

“Wij zijn heel blij dat FutureMakers een vervolg krijgt”, zegt Carla Zwierstra van Stichting Bakkracht. “De arbeidskrapte is groot, en neemt alleen maar toe. Dit zien we ook terug in het Trendrapport Bakkerijsector 2022. Hoe maken we mbo’ers en hbo’ers warm voor een baan in onze sector? En hoe vind je enthousiaste en vakbekwame mensen?”

De bedoeling is dat er dit jaar meer FutureMakers-events plaatsvinden in het hele land. Zo wordt er onder andere gewerkt aan een bijeenkomst in de omgeving van Rotterdam.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan