Gaan we al live?

18 juni 2018

 

De afgelopen weken was dit de meest gestelde vraag van de collega’s hier in Gouda. Die interesse rondom de livegang van de nieuwe site is mooi, maar het antwoord op de vraag moest ik helaas schuldig blijven. Het lastige is namelijk dat je bij het bouwen van een website niet alles in eigen hand hebt.

Op een gegeven moment waren drie partijen bezig met het realiseren van één onderdeel. En juist op dat moment liep het niet zoals gedacht. Dan kan je de druk opvoeren wat je wil, maar dat heeft niet altijd zin. Soms moet je - hoe lastig ook - accepteren dat het wat langer duurt. Maar goed, nu kan ik dan eindelijk zeggen: we zijn live! En wat is het een prachtige site geworden: een site die past bij de nieuwe stijl van de NBOV.

Samen met mijn communicatiecollega Manon heb ik de afgelopen weken hard gewerkt om de site zo snel mogelijk live te krijgen. Zowel in Gouda als bij onze websitebouwer Zite in Delft bouwden we de site stap voor stap op. Wat begon met een websitestructuur op een kladblaadje, kreeg langzamerhand vorm. 

De drie scrumkolommen to do, doing en done kan ik inmiddels dromen.

Scrummen

Eerst de structuur, toen de teksten, afbeeldingen, zoekwoorden en contactformulieren. En dit alles volgens het scrum-principe met bijbehorend takenbord. De drie kolommen to do, doing en done kan ik inmiddels dromen. Was ik in het begin nog wat sceptisch over deze manier van werken, al snel zag ik de lol en het nut ervan in. Het zorgde voor overzicht en motiveerde om de taken binnen een bepaalde tijd succesvol af te ronden. 

De laatste fase bestond vooral uit testen. Urenlang testen! Werkt alles wel zoals we bedacht hebben? Voor nu zijn we tevreden, maar een website is nooit af. Is er iets wat beter kan of ziet u iets wat niet (goed) werkt? Laat het dan vooral weten! 

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat