Gommans bakt beste kerststol van Nederland

11 december 2018

De Beste Echte Bakker van dit jaar, Gommans uit Sevenum, bakt de beste kerststol. Dat doet hij inmiddels voor de vierde keer: na een hattrick in 2012, 2013 en 2014 lukte het dit jaar weer. Herman Schepers uit Sleen staat voor de eerste keer in de top drie en haalt een prachtige tweede plaats. Het brons gaat naar Hagedoren in Hoensbroek, die voor de vijfde keer in de top drie staat. 

De vakjury, bestaande uit Nico Bloem (baktechnisch adviseur van meelleverancier Dossche Mills/Meneba) en Bouke Boonstra (proefbakker, werkzaam bij Koopmans Meel en de keurmeester van het NBC) spreekt van een spannende strijd in de top van het klassement. 
 

Goede balans

Er zijn in totaal 188 kerststollen ingezonden en voorgelegd aan de keurmeesters. Zij beoordeelden elk product op 9 vaktechnische onderdelen. “De stol van Gommans is de terechte winnaar”, laat Nico Bloem weten. “Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig.” Bouke Boonstra: “De betere stollen kenmerken zich door een goede balans tussen de smaken van de grondstoffen en de smaken die ontstaan door het bakken.”
 

Bas Gommans is heel blij met de uitslag. “Een mooie stol was het, of niet?!” riep hij trots naar de jury. Roy Schepers, de zoon van Herman en Wemmie Schepers, reageert nuchter op het nieuws: “Mooi dat we tweede zijn. Nu ik ook in het bedrijf zit, hebben we wat meer tijd om te focussen op de details.”
Peter Hagedoren vindt het ‘hartstikke mooi’ dat hij derde is geworden, maar toch hoopte hij op het goud.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat