Gommans uit Sevenum Beste Echte Bakker 2018

17 januari 2018

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde op dinsdag 16 januari in Theater Orpheus is de Beste Echte Bakker 2018 bekend gemaakt: Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum en Swalmen nam zijn eerste Gouden Schieter in ontvangst uit handen van directeur Geert Caniels.

Bas Gommans is er al jaren dichtbij; na achtereenvolgens zilver en twee keer brons neemt hij nu het Goud mee terug naar Sevenum. Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn, die vorig jaar de beste was behaalt dit jaar De Zilveren Schieter. Een prachtige prestatie na een pittig en veelbewogen jaar voor de Apeldoornse bakker. Het brons is voor Van der Steen uit Made, die al vanaf 2013 in de top van de ranking te vinden is. Een knappe prestatie van Jeroen en Barry van der Steen.

 

De Gouden Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Cyrille en Priscilla Dieteren, De Echte Bakker uit Maasbracht, die met een score van 9,94 het dichtst bij de maximaal haalbare 10 kwam. In deze categorie eindigden Jorink uit Raalte en Bakker Meen uit Delden ex aequo op de tweede plaats: zij ontvingen de Zilveren Schieter.

 

Kwaliteit

De score voor de Beste Echte Bakker komt tot stand na een gewogen gemiddelde van de kwaliteitskeuringen, de productcompetities en de winkelbeoordelingen. Deze gemiddelden waren over 2017 voor kwaliteit 7,438 en voor de winkelbeoordelingen 8,701 punten. Voor het eerst tellen dit jaar ook de cijfers van de vier productcompetities van het Gilde mee waardoor een breder beeld ontstaat van de productkwaliteit van de bakkers.

 

Beleving en productdominantie

De titel Beste Winkel gaat dit jaar naar Dieteren, De Echte Bakker in Maasbracht. Hij werd vorig jaar derde en liet toen al weten eigenlijk alleen maar voor goud te willen gaan. De beoordelaars spreken van ‘een mooie winkel waarin je overmand wordt door producten. Het is er gezellig, iedere klant wordt snel geholpen door één van de enthousiaste verkoopmedewerkers met voldoende aandacht voor de klant.’ In totaal werden 291 winkels beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op 58 punten in elf categorieën. Zo werd er scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen.

 

Ranking eerste tien Beste Echte Bakker 2018:

  • Gommans SEVENUM
  • Toet APELDOORN
  • Van der Steen MADE
  • Thijs Koolen ELL
  • Jenny van der Putten MIERLO
  • Joost Snijders STRAMPROY
  • Steenbergen MEPPEL
  • Jorink RAALTE
  • August van Vilsteren DIEVER
  • Herman Schepers SLEEN
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan