Gouden Gard 2019 voor Sibrich Bakker

9 oktober 2019

Uit de handen van de vorige winnaar ontving Sibrich Bakker vol trots en ongeloof de Gouden Gard 2019. De prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen vormde het slot van een prachtige dag waarop de patisserie centraal stond. In totaal streden negen kandidaten om de prijzen: de Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk; Natalie Manintveld won de Bronzen Gard. Bij de wedstrijd om de Talentenprijs kwam Mathyn Vos als winnaar uit de bus.

Winnaar Sibrich Bakker was na afloop bijzonder blij: “Ohhh! Wowww! Ik sta helemaal te shaken nu … Dit is zo onwerkelijk en ik wil al mijn familie, vrienden en collega’s bedanken voor hun steun in de afgelopen maanden.” Sibrichs showtafel stond in het teken van het thema Vintage Circus. Bij Zilveren Gard-winnaar Richard stond Retro Amerika centraal. Hiermee bleef hij Bronzen Gard-winnaar Natalie voor, bij wie de Azteken het thema van de showtafel vormden. 

 

Talentenprijs

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 23 deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Mathyn Vos als beste. Het podium werd aangevuld met Nicole van den Hurk en Nick Kraakman, die als tweede en derde eindigden. Alle ingeleverde desserttaarten waren een genot voor het oog en stonden in het teken van het thema Comics & Cartoons. 

 

Volledige uitslagen

Gouden Gard
Gouden Gard – Sibrich Bakker, Crème de la Crème 
Zilveren Gard – Richard van Dijk, Crème de la Crème 
Bronzen Gard – Natalie Manintveld, Patisserie Linnick / Bakkerij Manintveld 
 
Talentenprijs
1e plaats – Mathyn Vos
2e plaats – Nicole van den Hurk 
3e plaats – Nick Kraakman, Spataro Chocolaterie & Patisserie 


Social Media Prijs
De Social Media Prijs was voor Milou Jansen, die werkt bij Christian Chocolaterie Patisserie. Haar showtafel kreeg van de Gouden Gard-volgers op Instagram, Facebook en Twitter de meeste stemmen: 417 van de in totaal 1518 stemmen. 


Consumentenprijs
Het vakblad Bakkers in Bedrijf reikt jaarlijks de Consumentenprijs uit. Angelique Bosman proefde namens het vakblad alle taartjes van de Talentenprijsdeelnemers. Hierbij kwam Nick Kraakman als winnaar uit de bus. 


Gouden Gard in 2020 op 13 oktober

Volgend jaar is de Gouden Gard op dinsdag 13 oktober: zet de datum alvast in uw agenda!

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan