Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

4 september 2019

Meester Patissier Hidde de Brabander zal IJscentrum-manager Jacques Vos na zijn pensioen in het najaar van 2020 opvolgen. 

Met de verhuizing van het IJscentrum van Wageningen naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen verandert er veel voor het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector. Door de komst van De Brabander hoopt het IJscentrum zijn functie in ambachtelijk, ijsbereidend Nederland te versterken door de verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie.

Meester Patissier

Hidde de Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. De Brabander: “Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd. Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het nu al is. Ik hoop nog een tijdlang fijn samen te kunnen werken met Jacques, die het fundament is van het IJscentrum. Als de tijd daar is, zal ik het stokje van hem overnemen. Mijn ambitie is om het erfgoed van Jacques te borgen en dit uit te bouwen en te verdiepen.”

Vos is uitermate content met De Brabander als zijn toekomstig opvolger. “Hidde is een topper, een Meester nota bene! Ik zie het als een cadeautje om mijn kennis en kunde met hem te mogen delen.” Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum.

Chocoladecentrum

De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van het IJscentrum. Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt Hidde plaats in het docententeam van het IJscentrum. 
 

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat