Marie-Hélène Zengerink
Algemeen directeur
0182-693030 |

In de ban van 'Carola'

15 oktober 2020

“Alles is anders, sinds Carola er is.” Dat zei een psychiatrisch patiënt die mijn dochter tijdens haar coschappen – de medische stage – ontmoette. Toen ze vroeg wie Carola was, zei hij: “Nou gewoon, die Carola die in de hele wereld is”. Zou het, net als bij stormen, helpen als je iets een menselijke naam geeft? Alsof een ongenode gast ineens de wereld op zijn kop zet? 

Hoe graag ik het ook anders zou zien, ook voor deze editie van mijn blog kan ik niet om corona heen. Net als de patiënt van mijn dochter zijn we in Nederland nu ruim een half jaar ‘in de ban van corona’ - of Carola. In eerste instantie leek het of de tijd stil stond: het voorjaar ging naadloos over in de zomer. 

Nu zorgt alleen het herfstige licht en de toenemende kans op een regendag voor wat ‘afwisseling’. Uitjes, feesten, partijen en vakanties werden afgezegd. Perspectieven ontbraken tot op de dag van vandaag. Zelfs de vraag wat kerst gaat brengen, krijgt een onbestemd antwoord. 


Iedereen kent de posters, protocollen, handgels, vloerstickers, mondmaskers, het RIVM, Diederik Gommers en Irma Sluis.


 

Aan de andere kant zijn we in een stroomversnelling terechtgekomen: iedereen kent inmiddels de posters, protocollen, handgels, vloerstickers, mondmaskers, het RIVM, Diederik Gommers en Irma Sluis. Ook zijn we allemaal deskundig op het gebied van virussen, testen, mondkapjesplicht, horecasluiting en de vraag of je wel naar de kerk mag en niet naar de Efteling, of andersom. De praktijk van vandaag is of er voldoende personeel is, hoe snel er getest kan worden en wanneer de nieuwste maatregelen effect opleveren. 

Een ding is zeker, en dat is dat alles onzeker is. En voorlopig ook nog onzeker zal blijven. Des te belangrijker is het om te zorgen voor een goede basis, een positieve en creatieve blik vooruit en handelen naar bevind van zaken. Niet altijd gemakkelijk, maar als NBOV doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren en te adviseren. Van het bestuur heeft u inmiddels een paraplu voor uw klanten ontvangen, en vloerstickers met een knipoog. Leuker kunnen we het niet maken … maar de moed erin houden, dat moet zeker lukken! 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking