In de media: aandacht voor stijgende kosten

In de media is er veel aandacht voor stijgende kosten in de bakkersbranche. De NBOV is een campagne gestart. Hieronder een overzicht. 

De NBOV heeft een campagne gestart met advertenties in het Algemeen Dagblad. De afbeelding hiervan zijn hieronder te downloaden in PDF om te printen en in de winkel te hangen. Ook is er een afbeelding voor bijvoorbeeld de website en een vierkante afbeelding voor sociale media.

Advertentie 5 - Gedicht

NBOV Advertentie gedicht - Poster (PDF)

NBOV Advertentie gedicht - Social media Post (JPG)

Advertentie 1 - Gebakken lucht

NBOV advertentie gebakken lucht - Poster (PDF)

NBOV advertentie gebakken lucht - Poster (PNG)

NBOV advertentie gebakken lucht - Social media post

Advertentie 2 - Geen brood

NBOV advertentie geen brood - Poster (PDF)

NBOV advertentie geen brood - Poster (PNG)

NBOV advertentie geen brood - Social media post

Advertentie 3 - Ik Willem

NBOV advertentie Ik Willem - Poster (PDF)

NBOV advertentie Ik Willem- Social media post

Advertentie 4 - Miljoenennota

NBOV advertentie Miljoenennota - Poster (PDF)

NBOV advertentie Miljoenennota - Poster (PNG)

NBOV advertentie Miljoenennota - Social Media Post

Aandacht in de media

- Voorzitter Arend Kisteman was maandag 5 september te gast bij het NPO Radio 1 programma 'Sven op 1'. De uitzending is hier terug te luisteren. Dit interview heeft onder andere aandacht gekregen bij GeenStijl en Metro.

- Nu.nl heeft op 6 september een artikel geplaatst.

- EenVandaag deed een rapportage bij NBOV-bestuurslid Loes Baas. In de uitzending ging het vooral over de stijging van het minimumloon.

- Bakker Allard Jacobs was te zien bij Hart van Nederland. Hierover leest u meer in dit artikel.

- RTL Nieuws had in de uitzending van maandag 29 augustus aandacht voor de stijgende gasprijs. Bakker Kor Schreuder stond RTL te woord.

- Maandag 5 september waren Arend Kisteman, Corné Wegerif en Remy Ooink te gast bij talkshow HLF8 op SBS6. De aflevering is terug te kijken via Kijk. DInsdag 20 september, op Prinsjesdag, was Arend Kistemand wederom te gast bij HLF8.

- Op maandag 5 september was ook Edwin Remmerswaal te gast bij Jinek op RTL4. De uitzending is terug te kijken via Videoland of RTL XL.

- Dinsdag 6 september was Fred Tiggelman van Hartogs Volkoren te zien bij de Amsterdamse nieuwszender AT5. In de uitzending kwamen de energieprijzen ter sprake.

- NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink was dinsdag 6 september te gast bij het radioprogramma Zakendoen op BNR nieuwsradio. Het fragment is hier terug te luisteren. Vanaf minuut 9:50.

- Marie-Hélène was dinsdagmiddag ook via een verbinding te gast bij RTLZ in de uitzending. Ook heeft RTL nieuws de kwestie opnieuw behandeld in een artikel.

- EditieNL gaf in de uitzending van 6 september aandacht aan de stijgende energiekosten bij bakkers. Bij Stadsbakkerij de Diamanten Ring werd laten zien dat het brood niet zomaar op lagere temperaturen gebakt kan worden. De uitzending is terug te kijken via Videoland of RTL XL.

- Persbureau Reuters heeft een artikel geschreven over de oplopende kosten. Hier komt is een vervolg op gekomen met een interview met NBOV-lid Dennis Toebast.

- RTV Utrecht gaf in een uitzending van UNieuws op 8 september aandacht aan de oplopende kosten. Directeur Marie-Hélène kwam hierin aan het woord. De uitzending is hier terug te kijken. Vanaf minuut 11:00.

- Op vrijdag 9 september was voorzitter Arend Kisteman te gast bij OP1.

- Rob van de Vin van Bakkerij Korengoud in Den Bosch werd door dtv nieuws geïnterviewd. Het fragment is hier terug te kijken.