Informatieplatform Bakbekwaam officieel gelanceerd

15 februari 2022

Op 14 februari is informatieplatform Bakbekwaam.nl officieel gelanceerd. Op dit nieuwe platform staat veel informatie over werken en leren in de bakkerijbranche. Bakbekwaam.nl is er voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de industriële en ambachtelijke bakkerij. Hier staan antwoorden op vragen over bijvoorbeeld training en opleiding, de cao, veilig, gezond en stofvrij werken, of regelingen als de vitaliteitsregeling.

Bakbekwaam.nl bundelt overzichtelijk de informatie die voorheen op twaalf verschillende websites stond, zoals de website van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. De informatie is specifiek toegesneden op medewerkers, maar ook op leidinggevenden en ondernemers. Daarnaast biedt het platform nieuws en actuele informatie voor iedereen in de bakkerijbranche.

 

Wat vind je op Bakbekwaam?

• Een handige zoekfunctie waarmee je een breed aanbod van een trainingen, opleidingen en cursussen kunt vinden.

• Informatie over leren en ontwikkelen in de bakkerijbranche, inclusief subsidiemogelijkheden.

• Informatie over gezond, veilig, stofvrij en vitaal werken.

• Informatie over de cao, ORBA, de WGA-gatverzekering en diverse regelingen.

• Nieuws en actualiteiten voor de bakkerijbranche.

 

Marco Bijl, voorzitter Sociaal Fonds Bakkersbedrijf: “Bakbekwaam geeft vorm aan de wens om informatie over werken en leren in de branche eenvoudig toegankelijk te maken. Doordat informatie over relevante opleidingen en doorgroeimogelijkheden gemakkelijk vindbaar is, wordt werken in de branche aantrekkelijker.“ Klik hier om naar Bakbewaam te gaan.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan