Jos den Otter ontvangt ‘Wereldbol’

11 maart 2019

Op Bakkersvak heeft NBOV-voorzitter Jos den Otter een Wereldbol in ontvangst genomen. Dit was de start van de officiële marktintroductie van de Wereldbol, een initiatief van Kees Klomp (Stichting Maatschappij en Onderneming) en Henk Smits (Bakkerij Driekant, Zutphen). De Wereldbol is een brood op basis van duurzame ingrediënten, waarvan een deel van de opbrengst naar The Hunger Project gaat.

De marktintroductie van de Wereldbol markeert het begin van een publiciteitscampagne waarmee consumentenvraag wordt gecreëerd en bakkers, horecabedrijven en supermarkten gemotiveerd worden om de Wereldbol op te nemen in assortiment.

1 miljoen bollen

Klomp en Smits willen vanaf 2020 jaarlijks minstens 1 miljoen Wereldbollenbroden verkopen en daarmee 300.000 euro afdragen aan The Hunger Project, vanuit de overtuiging dat honger het grootste oplosbare probleem is in de wereld en het onacceptabel is dat 821 miljoen mensen chronisch in hongersnood leven.

Beiden hebben hun sporen verdiend als sociaal ondernemer. Kees is managing director bij SMO Erasmus (Stichting Maatschappij en Onderneming); Henk biedt als ervaren biologische bakker in Zutphen met Bakkerij Driekant kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder het motto ‘meer handen aan het brood’.

Meer informatie

Website De Wereldbol

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat