Kerstdrukte bij geldautomaten, pin op tijd

15 december 2023

Geldmaat voorziet veel geldopnames rond Kerst en Oud & Nieuw en adviseert daarom bijtijds een bezoek aan een geldautomaat te brengen voor wie contant geld wilt opnemen of storten

De kerstdagen vallen dit jaar direct na het weekend, waardoor er minder dagen zijn om automaten te vullen. Tegelijkertijd zijn er rond Kerst altijd veel meer transacties. Die combinatie leidt naar verwachting op sommige locaties tot automaten die buiten gebruik zijn.

Piekmomenten zijn er altijd, bijvoorbeeld op dagen waarop salaris wordt uitgekeerd. Zeker als die samenvalt met een feestdag of bijvoorbeeld het uitkeren van vakantiegeld, of zoals in december, de eindejaarsuitkering. Veel meer mensen dan gebruikelijk nemen die dagen geld op bij een automaat. Geldmaat speelt daar zoveel mogelijk op in en geeft bij het legen en vullen van automaten voorrang aan locaties die veel gebruikt worden, of omdat ze in een omgeving staan waar weinig alternatieven zijn.

 

Tips

Om de drukte te omzeilen en tevergeefs bezoek te voorkomen, adviseert Geldmaat om bijtijds van een automaat gebruik te maken. Peggy Corstens, directeur Operations van Geldmaat: "Wacht niet tot een bezoek aan een kerstevenement, maar neem geld op als je de dagen of weken ervoor al in de buurt van een automaat bent. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld iemand een kerstenvelop met inhoud wilt geven als je een bedrag nodig hebt voor een contante betaling. Doe dat niet op de drukke dagen vlak voor en na kerst, maar neem er de tijd voor. Of stel de opname uit als dat kan. Als meer mensen gespreid opnemen, scheelt dat in de piekbelasting.”

Op de Locatiewijzer van Geldmaat is per locatie te zien welke automaten op dat moment beschikbaar zijn. Dit voorkomt ook het tevergeefs bezoeken van een automaat.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking