Staat u op de kerstmarkt of gaat u oliebollen verkopen in een kraam buiten de winkel? Een marktkraam is officieel een ‘mobiele bedrijfsruimte’. De Hygiënecode voor de Brood- en banketbakkerij heeft daarvoor een overgangsregeling, waarin staat hoe u voedselveilig en hygiënisch verkoopt vanuit een mobiele bedrijfsruimte. Deze overgangsregeling vindt u in de aanvullende modules van de Hygiënecode.
In onderstaand overzicht kunt u lezen waaraan de mobiele bedrijfsruimte, de (persoonlijke) hygiëne en het vervoer moeten voldoen.
De mobiele bedrijfsruimte
Persoonlijke hygiëne
Afdekken producten
Zorg dat plaagdieren en consumenten niet bij de producten kunnen komen. Dit voorkomt besmetting van producten.
Bewaren, verhitten en terugkoelen
Temperatuurcontrole
Controleer de temperaturen regelmatig met een digitale kernthermometer.
Schoonmaak
Afval
Zorg dat afval op de juiste manier wordt afgevoerd, zodat plaagdieren (muizen, ratten en vogels) geen kans krijgen.
Verversen bakolie
Controleer aan het begin en aan het eind van de dag de kwaliteit van uw bakolie. Ververs deze op tijd.
Vervoer van producten
Allergenenvermelding
Hygiënecode
De Hygiënecode voor de Brood- en banketbakkerij vindt u op de site van het NBC, als u bent ingelogd. Gebruikt u de code nog niet? U kunt deze bij het NBC (tabblad Controle) tegen een vergoeding aanvragen.