Digitale Veiligheid

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Vanuit Europa is de NIS2 aangekondigd, met wettelijke verplichtingen. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Dat heeft impact op ons allemaal.

NIS2 geldt als eerste voor de bedrijven die als essentieel en belangrijk voor de samenleving worden beschouwd. Denk aan waterleidingbedrijven, financiële instellingen en energieleveranciers. Zij moeten cybersecuritymaatrgelen gaan nemen. Deze bedrijven worden daarnaast ook verantwoordelijk voor de cybersecurity van hun toeleveranciers. Dus grote bedrijven, wellicht klanten van jou, gaan samen met hun leveranciers de keten veilig moeten maken. 

 

Opletten: Je grote klanten gaan zaken eisen

Als jij levert aan een essentieel of belangrijk bedrijf dan kun je verwachten dat zij je vragen om je cybersecurity op orde te brengen. Doe je dat niet dan loop je het risico dat ze kiezen voor een andere leverancier. NIS2 wordt van kracht in oktober 2024.

 

Haal het NIS2 Keurmerk met speciale ledenkorting

Het NIS2 Keurmerk is een hulpmiddel voor de ketenzorgplicht. Het laat precies zien wat jij moet doen en regelen om aan NIS2 te voldoen. Via het platform van Samen Digitaal Veilig kun je het keurmerk halen. De NBOV is partner van Samen Digitaal Veilig en zo kun je profiteren van 50%  korting. 

 

 Aanmelden?

Lees alles over het NIS2 Keurmerk en hoe je het kunt halen op Samen Digitaal Veilig.