Lekkerste Brabantse Worstenbroodje tekent Stichtingsakte

14 november 2019

Het Brabantse worstenbroodje is niet meer uit Brabant weg te denken. Sinds 16 maart 2016 staat de cultuur van het worstenbroodje op de lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Op maandag 11 november jl. werd bij de notaris de Stichtingsakte getekend van ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’. Zodoende is er met het tekenen van deze Stichtingsakte een nieuwe mijlpaal bereikt. 

Het doel van de Stichting is:

  • het bevorderen en instandhouding van het bakkersvak en dan met name het Brabants worstenbroodje;
  • het organiseren van wedstrijden;
  • het geven van workshops
  • het geven van informatie aan derden;
  • de instandhouding van het Brabants Cultureel Erfgoed.

 

Workshops

Afgelopen dinsdag vond op vier Brabantse scholen - Markland College in Oudenbosch, De Rooi Pannen in Eindhoven, Curio in Breda en het Summa College in Eindhoven - workshops worstenbrood bakken plaats voor de thuisbakkers. Een oproep via Omroep Brabant zorgde ervoor dat na één week het maximale aantal deelnemers was bereikt. Op de locatie van Curio in Breda was Lars van Dongen, winnaar van de wedstrijd bij de professionals in 2019, aanwezig om een demonstratie te geven hoe hij de worstenbroodjes maakt. 

 

Scholenwedstrijd

(V)MBO-bakkersleerlingen uit Brabant en thuisbakkers woonachtig in Brabant kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de wedstrijd van 2020. Dit kan via www.hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat