Let op: Energierapport niet verplicht!

22 juni 2022

Momenteel worden ondernemers benaderd door partijen die zeggen gratis een energie-rapport op te kunnen maken. In het verhaal vertellen ze ondernemers ook dat het bezitten van een energie-rapport in de toekomst mogelijk verplicht wordt. Laat u niet verleiden door dit soort uitspraken. Een energielabel (en dus rapport) is vanaf 2023 alleen verplicht voor kantoorpanden, niet voor bakkerijen. Mogelijk dat dit in 2025 verandert, maar hier is nog geen duidelijkheid over.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is een subsidie vanuit de Rijksoverheid. Eén van de voorwaarden is dat de onderneming niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht valt. Het subsidiebedrag ziet toe op het advies en het uitvoeren van een energiebesparende maatregel. Voor meer informatie wat betreft de SVM subsidie verwijzen wij naar de website van RVO. Overigens waarschuwt de RVO op hun website ook voor deze telefoontjes.

 

DEB. Duurzaam. Energie. Besparen.

Wilt u graag bezuinigen, maar weet u niet welke maatregelen u kunt treffen? DEB is een onafhankelijk online tool die inzicht geeft in energiebesparende maatregelen. Het is een gratis tool voor ondernemers.

Door de juiste branche te selecteren, wordt direct gekeken welke energiebesparende maatregelen verplicht zijn vanuit de Wet milieubeheer. Tevens is ook zichtbaar welke subsidiemogelijkheden er zijn om de onderneming te vergroenen.

Meer informatie is te vinden op onze ledenvoordelenpagina.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking