Letters en leven in balans tijdens voorjaarsbijeenkomsten

2 april 2018

Bijna veertig leden van de VrouwenVakgroep gingen tijdens de voorjaarsbijeenkomsten in Zeewolde en Dordrecht aan de slag met handlettering en met de balans tussen werk en privé.

"Superinteressant en herkenbaar”, “Goed inzicht gekregen”, “Dit zet aan tot nadenken”. De workshop Werkprivé-balans leverde positieve reacties en zelfinzicht op. Trainster Carolijn Selten van de Nationale Bakkerij Academie is zelf afkomstig uit een ondernemersfamilie en weet daarom waarmee ondernemersvrouwen te maken hebben. Met interactieve oefeningen leerde ze de deelnemers stress en disbalans te herkennen bij zichzelf, maar ook bij anderen. Een van de deelnemers constateerde tevreden dat ze inzicht in zichzelf en haar team had gekregen, en dat haar team in balans was. Anderen kregen handvatten om die balans terug te vinden of anderen daarbij te helpen.

 

Handletteren

De praktische workshop Handletteren vergde een iets andere vorm van balans. Handletteren is een creatieve manier om opschriften op bijvoorbeeld ruiten, krijtborden, schapkaarten of andere materialen aan te brengen. Na een korte uitleg over typografie en compositie gingen de deelnemers uitgebreid aan de slag met verschillende technieken. Dat bleek heel ‘mindful’: er daalde een grote rust neer in de workshopruimte. “Even lekker je hoofd leegmaken,” zoals een van de deelnemers het verwoordde.

 

Worstenbroodje

Tijdens de bijeenkomst in Dordrecht trakteerde Gijske van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk de aanwezigen na afloop op worstenbroodjes, omdat de bakkerij de wedstrijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2018 heeft gewonnen. Tijdens de gezellige borrel na deze bijeenkomst bleven veel ondernemersvrouwen nog lang met elkaar napraten.

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan