Lokale versspecialist: van vitaal belang

19 maart 2020

De ingrijpende maatregelen om het coronavirus in te dammen, hebben een enorme impact op onze maatschappij. De gehele levensmiddelenhandel levert op dit moment een enorme inspanning. Hierbij spelen ook de lokale versspecialisten een vitale rol. Het gaat dan om onder meer de bakker, de slager, de groentespeciaalzaak, de kaas- en delicatessenwinkels en de slijterij. In totaal gaat het hierbij om circa 7.600 speciaalzaken die van vitaal belang zijn voor onze samenleving. 

“Voor de spreiding van de koopstromen is het belangrijk dat consumenten weten dat ook de lokale specialisten in (verse) voeding voor iedereen toegankelijk zijn. Eveneens bieden diverse lokale versspecialisten de mogelijkheid om te bestellen en te laten bezorgen. Zo helpen ze consumenten in hun dagelijkse behoefte aan gezonde voeding te voorzien”, aldus Hester Duursema van Detailhandel Nederland.

 

Sociale functie

Helaas hebben veel van de winkeliers te maken met omzetverlies door annuleringen van diverse cateringactiviteiten zoals hapjes, drankjes, broodjes en buffetten. Daardoor is het mogelijk nu haal- en brengservices aan te bieden. Bestellingen kunnen worden opgehaald in de winkel waardoor de wachttijd en dus verblijfsduur in de winkel korter is. De maatschappelijke en sociale functie van deze winkels wordt hiermee bevestigd. 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking