MKB-ondernemers roepen kabinet op tot beëindigen lockdown

12 januari 2022

Ondernemers uit allerlei branches roepen het kabinet op om winkels en ondernemingen te openen. Het land wil weer op een normale manier verder. InRetail, de brancheorganisatie voor de retail, heeft het kabinet een plan aangeboden om weer open te kunnen. Ook burgemeesters springen in de bres voor hun lokale ondernemers en inwoners en bestookt het kabinet met brieven. De NBOV steunt dit plan.

Het draagvlak in de samenleving is er om terug te gaan naar een normaler leven met open winkels. Mensen willen op een veilige manier de maatregelen afbouwen en weer winkelen. Het massale bezoek aan onze buurlanden om daar te winkelen maakt dat duidelijk.

De NBOV is blij dat de bakkersbranche open blijft, maar is van mening dat de retail ook veilig open kan. Door een maximum aantal mensen, afstand houden en mondkapjes te gebruiken kan dat net zoals bij de bakker op een veilige manier. Dit benoemt InRetail ook in het aangeboden plan.

Lokaal Retailbelang roept plaatselijke ondernemersverenigingen op om burgemeesters te vragen mee te werken aan een advies in het Veiligheidsberaad van donderdag 13 januari. Hiervoor is een standaardbrief opgesteld die makkelijk te personaliseren is. Deze brief kunt u hier downloaden.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat