NBOV energiecollectief: tarief 2024 bekend

15 december 2023

Op 1 januari 2024 gaat het NBOV Energiecollectief van start, een mijlpaal waarbij de volumes van onze leden voor het eerst zijn gebundeld en strategisch zijn ingekocht voor de hele groep. Het oprichten van dit collectief is een gezamenlijk initiatief van NBOV en Hellemans, bedoeld om de aanzienlijke stijgingen in energiekosten en de enorme risico’s in prijsfluctuaties die in 2022 werden waargenomen, te helpen voorkomen. Dit geeft de deelnemers een gevoel van rust en zekerheid.

De inkoop van stroom en gas heeft de afgelopen maanden in delen plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in de volgende tarieven:

 

Elektra:

Piek: € 0,17268 per kWh

Dal: € 0,14208 per kWh

 

Gas:

€ 0,66182 per m³

 

De genoemde prijzen zijn inclusief de opslag van de leverancier, maar exclusief energiebelasting en btw. Deze tarieven worden als gunstig beschouwd in vergelijking met de gemiddelde markttarieven inkoop voor 2024. Belangrijk om te vermelden is dat deze tarieven vastliggen voor het gehele jaar 2024, waardoor deelnemers aan dit collectief exact weten waar ze aan toe zijn gedurende het komende jaar. Ook is er al een klein deel van het volume vastgelegd voor 2025 en 2026. Nu de marktprijzen nog iets verder gedaald zijn hopen wij voor deze jaren een nog lagere leveringsprijs te kunnen realiseren.

Verder zullen wij in 2025 een nieuwe inschrijf/deelname actie starten om dit collectief verder uit te breiden met nieuwe leden. Hoe groter het aantal deelnemers en hoe groter het volume, hoe scherper het tarief dat kan worden uit-onderhandeld bij de leveranciers.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking