NBOV helpt na controle NVWA

17 maart 2019

Na een NVWA-controle kunt u een officiële waarschuwing of een voornemen tot boeteoplegging krijgen. Schakel dan tijdig de NBOV in. Dat kan u veel tijd, moeite en geld besparen. 

De NBOV helpt graag bij de afwikkeling van een NVWA-controle. Een officiële waarschuwing moet u digitaal terugmelden, met een onderbouwd overzicht van de acties die u heeft ondernomen. 

Waarschuwing of boete

Het grootste verschil tussen een waarschuwing en een boete zijn de kosten. Een boete begint bij € 525. Er volgt altijd een herinspectie die u zelf moet betalen. Een waarschuwing kunt u schriftelijk afhandelen en kost ongeveer € 70 bij een voldoende beoordeling. Bij een onvoldoende beoordeling volgt een herinspectie die u zelf moet betalen. Ook kan het toezicht op uw bedrijf veranderen bij een boeterapport. De NVWA kijkt bij het opstellen daarvan naar uw verleden. 

Verscherpt toezicht

Ontvangt u binnen twee jaar drie boeterapporten? Dan volgt een gesprek met de NVWA. Uw bedrijf komt onder verscherpt toezicht en doorloopt een ‘marsroute’ met een nazorgroute: u krijgt binnen één jaar minimaal drie inspecties die u zelf moet betalen. 

Hulp nodig?

Heeft de NVWA onlangs in uw bakkerij een inspectie uitgevoerd en waren sommige zaken niet op orde, roep dan de hulp in van de NBOV. Wij helpen u om een zienswijze of bezwaarschrift op te stellen. Doe dit tijdig, dan kunt u verscherpt toezicht vaak voorkomen.

Tips voor inspecties

1.    Houd u aan wet- en regelgeving.
2.    Werk zorgvuldig, zorg voor een schone en verzorgde bakkerij.
3.    Denk aan lastig te reinigen oppervlakken, zoals de bovenkant van een machine of onder de bollenkast. 
4.    Neem contact op met de NBOV bij een waarschuwing of voornemen tot boeteoplegging van de NVWA. 
5.    Een adviesbureau kan eventueel uw bedrijf inspecteren en aanvullende adviezen geven.
 

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan