Nicky Romero start Nationaal Schoolontbijt met bootfeestje

4 november 2018

Vanochtend vond aan boord van Raderstoomboot De Majesteit in Rotterdam de opening plaats van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt 2018. Daar ontbeten twee Rotterdamse schoolklassen samen met dj Nicky Romero, die de kinderen een mini-masterclass gaf. De 16e editie van dit ontbijtevenement heeft het thema: ‘Een feestje voor iedereen!’.

Deze week gaan een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen gezond en gezellig ontbijten. En in 275 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijtje in het stadhuis. Aan boord van de oude raderstoomboot heette de Rotterdamse wethouder Said Kasmi van Onderwijs de kinderen welkom. Dj Nicky Romero vertelde de klassen dat hij in zijn schooljeugd ook wel eens buiten de boot viel en hoe belangrijk het is dat iedereen erbij hoort, zeker op een feestje. En hij gaf aan dat elke dag beginnen met een gezond ontbijt belangrijk is. Voor drukke dj’s die de hele wereld over vliegen en zeker ook voor kinderen.

 

Gezond ontbijtpakket 

Het gezonde ontbijtpakket is uitgebreid volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf: volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, thee, komkommers en appels. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket en alle scholen hebben eerder een pakket gekregen om zelf tuinkers te kweken. In het pakket vinden kinderen ook feestelijke placemats, kleurrijke klassenposters en doe-boekjes voor thuis vol spelletjes, weetjes, tips en recepten voor een gezonde traktaties: zoete en hartige broodlolly’s. 

 

Een feestje voor iedereen

Het Nationaal Schoolontbijt draagt dit jaar het thema ‘Een feestje voor iedereen!’, omdat het al jaren een feest voor de héle school is en er voor ieder wat wils op tafel staat. En omdat de Stichting Kinderpostzegels dit jaar het goede doel is. Kinderpostzegels helpt kwetsbare kinderen met steun aan allerlei projecten. Één van die projecten is het organiseren van inclusieve klassenfeestjes. In de ontbijtweek staan naast de opening en de ontbijtjes op scholen en stadhuizen meer bijzondere ontbijtbijeenkomsten op het programma. Op woensdag 7 november ontbijten Haagse schoolkinderen met Kamerleden in het Atrium van het stadhuis van Den Haag. Op vrijdag 9 november sluiten schoolkinderen de 16e editie af tijdens een ontbijt met burgemeester Annemarie Penn-te Strake in het stadhuis van Maastricht. 

 

De ontbijtpakketten voor de half miljoen kinderen worden verspreid door ambachtelijke bakkers en de diverse supermarktketens. Verschillende productpartners maken het ontbijtpakket mogelijk.  

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan