Nieuwe NBOV-adviseurs stellen zich voor

10 oktober 2019

Sinds september werken Jaap van der Ham, Jaclyn van der Linden en Dennis Oosterveer als bedrijfsadviseurs bij de NBOV. Hoewel een aantal leden al met hen heeft kennisgemaakt of ze telefonisch gesproken heeft, is het hoog tijd voor een uitgebreidere voorstelronde.

Jaap van der Ham is als bedrijfsadviseur veel op pad. “Ik bezoek onze leden op locatie, ga met ze in gesprek over het ondernemerschap en geef sociaal en bedrijfseconomisch advies. Daarbij is mijn insteek dat bakkers zich moeten kunnen richten op het maken van brood en banket, terwijl ik ze als bedrijfsadviseur ondersteun in het ondernemerschap.” Jaap is een fan van walnotenbrood, én een zoetekauw. Op de een of andere manier hebben de bakkers die hij tot nu toe bezocht, daar lucht van gekregen. “Wat dat betreft val ik met mijn neus in de boter, of zoals laatst, in de appelflappen. Eentje die nog warm was, en precies rond koffietijd!”

Bakkers moeten zich kunnen richten op het maken van brood en banket, terwijl ik ze als bedrijfsadviseur ondersteun in het ondernemerschap.

De juridische dienstverlening van de NBOV wordt uitgebreid, want ik kan leden voortaan adviseren over civiel recht.

Juridisch bedrijfsadviseur Jaclyn van der Linden adviseert NBOV-leden voornamelijk op het gebied van arbeidsrecht. “Denk daarbij aan onderwerpen als ziekte, disfunctioneren, of ontslag.” Ook ondersteunt Jaclyn u bij zittingen van de rechtbank. Ze brengt daarnaast een nieuw vakgebied naar de NBOV, want Jaclyn is eveneens gespecialiseerd in civiel recht. “Daarmee wordt de juridische dienstverlening van de NBOV uitgebreid, want ik kan leden voortaan adviseren over geschillen met een verhuurder, over contractrecht, zoals contracten met een leverancier, en over verbintenissenrecht, dat bijvoorbeeld gaat over een gebrek aan een vloer, of een machine.”

Dennis Oosterveer is bedrijfsadviseur personeel en organisatie, en heeft de afgelopen weken al veel leden aan de telefoon gehad. “Dat contact vind ik het leukst, omdat ik leden verder kan helpen in het woud van wetten en regels rondom het werkgeverschap, zodat zij weer verder kunnen met ondernemen.” Dennis adviseert over alle zaken die met personeel en organisatie samenhangen. “Bij mij kunt u terecht met vragen over het aannemen, in dienst treden, verlonen en uitdiensttreden van personeel, en over de bijbehorende administratie. Voorbeelden hiervan zijn vragen over vacatures, inschaling, toeslagen, opzeggen en personeelsadministratie, inclusief privacy.”

Bij mij kunt u terecht met vragen over het aannemen, in dienst treden, verlonen en uitdiensttreden van personeel, en over de bijbehorende administratie.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking