Oproepcontracten: vrijheid, blijheid?

1 november 2020

Het efficiënt inplannen van medewerkers kan u als ondernemer aardig wat hoofdbrekens kosten. En dan schopt een onverwachte bestelling of zieke medewerker uw zorgvuldig opgestelde rooster alsnog in de war. Zijn oproepkrachten in zo’n geval de ultieme oplossing?

Om met de deur in huis te vallen: oproepkrachten kunnen inderdaad een oplossing zijn als u weekenddrukte, productiepieken of onverwachte gebeurtenissen in uw bedrijfsvoering wilt opvangen. Maar of dat daadwerkelijk zo is, hangt af van uw bedrijf, uw financiën en van de medewerkers die u als oproepkracht wilt inhuren. Ga bijvoorbeeld eerst na of de vraag naar extra handen in uw bedrijf echt incidenteel is, of dat u toch structureel iemand nodig heeft. Misschien loont het dan de moeite om een medewerker voor een vast aantal uren in dienst te nemen. Zeker nu het juiste personeel niet altijd gemakkelijk te vinden is, kan het verstandig zijn om goede mensen aan uw bedrijf te binden.

 

Verplichtingen

Een oproepkracht is een medewerker die bij u werkt op basis van een oproepovereenkomst: een overeenkomst waarmee de medewerker flexibel kan worden ingezet. De werkuren en werktijden zijn bij het aangaan van de oproepovereenkomst nog niet bekend.

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV
Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan