Praktijkexamen Meester Boulanger en Patissier 2022 bij Summa College

11 februari 2022

De kandidaten voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier leggen op 2, 3 en 4 mei het praktijkexamen af in het Summa College in Eindhoven. Tijdens het theorie-examen zullen de kandidaten hun uitgewerkte praktijkexamen toelichten en verdedigen. Op 22 februari maakt de Vereniging de Meesters officieel bekend wie opgaan voor het praktijkexamen in mei.

De Vereniging de Meesters organiseert het Meesterexamen slechts één keer per drie jaar. Tijdens het examen, dat uit een theorie- en praktijkdeel bestaat, krijgen zowel boulangers als patissiers de kans om hun niveau en vaardigheden te toetsen. Kandidaten die dit examen succesvol afsluiten, krijgen de titel Meester Boulanger of Meester Patissier en worden daarmee automatisch lid van de Vereniging de Meesters. De Meestertitel is de hoogst haalbare waardering binnen de bakkerijbranche.

NBOV en de Meestertitel

De NBOV ondersteunt Vereniging de Meesters al jaren bij hun werk om de Meestertitel mogelijk te maken. De vereniging heeft als doel het vakmanschap van boulangers en patissiers te herkennen, onderhouden en bewaken om zo het imago van het vak te verbeteren. De positieve effecten daarvan stralen af op ons ambacht. De Meesters zijn daarnaast goede vertegenwoordigers van de branche in de media: zij vormen een mooi netwerk binnen en buiten de branche. De samenwerking tussen de NBOV en de Meesters helpt ons direct en indirect in Den Haag en Brussel.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking