Sociaal ondernemen: HandelsHuys Bijzonder Heusden

28 juni 2021

Deze zomer opent in Heusden Vesting een uniek en sociaal initiatief: Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden. De stichting biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle, vreugdevolle en leerzame dagbesteding in een nostalgisch inpandig winkelstraatje, met daarin onder andere een vegan bakkerij. Door middel van sharefunding kunt u mede-eigenaar van Bijzonder Heusden worden.  

Het pand aan de Botermarkt 17 in Heusden gaat verschillende authentieke winkeltjes in eigen beheer huisvesten. Er zijn verse vleeswaren, zuivelproducten, delicatessen, souvenirs en cadeauartikelen verkrijgbaar, aangevuld met drogisterij-artikelen. De specialiteit van Handelshuys Bijzonder Heusden is de vegan bakkerij en winkel met een uitgebreid assortiment vegan producten. Het nostalgische decor, ontworpen door themaparkspecialist P&P Project, past uitstekend bij het historische karakter van de vestingstad. 

Investeren

Een presentatie van het initiatief is gelanceerd op investeerdersplatform Eyevestor. Het biedt belangstellenden de mogelijkheid om te investeren in dit initiatief. Als mede-eigenaar en ambassadeur van Handelshuys Bijzonder Heusden participeert u in een sociaal maatschappelijk betrokken initiatief dat met kennis, kunde en vooral plezier, bijdraagt aan het welzijn van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het HandelsHuys vormt bovendien een toegevoegde waarde voor Heusden Vesting en een aantrekkelijke hotspot voor toeristen.


Dagbesteding

In HandelsHuys Bijzonder Heusden worden, onder professionele begeleiding, werk- en leerplekken aangeboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor aanvullende activiteiten van de dagbesteding wordt samengewerkt met verschillende bedrijven.
Meer informatie, ook over de investeringsmogelijkheden, vindt u op de website van HandelsHuys Bijzonder Heusden.
 

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking