Startersdag 23 mei: de kracht van je team

24 mei 2018

Startende en recent gestarte ondernemers wisselden op 23 mei in Culemborg kennis en tips uit. In de middag stond de kracht van het team centraal – een belangrijk punt, ook als je net begonnen bent. De groep startende ondernemers kwam echter eerst onder leiding van NBOV-bedrijfsadviseur Frans Holtkamp bij elkaar. Kevin Smits en Anouk Meijdam namen hen daarna mee door de historische binnenstad naar Banketbakkerij Verhallen. 

Historisch en eigentijds

Kevin en Anouk namen Banketbakkerij Verhallen ongeveer 3 jaar geleden over van de vorige eigenaar, die gezondheidsproblemen kreeg. Zij waren al bij hem in dienst, maar zijn voorstel verraste hen in eerste instantie toch. Lang hoefden ze er niet over na te denken: “We doen het!”. Ze namen het personeel over en gaven hun eigen draai aan het ondernemerschap. 

In het diepe

Ook Paula Onink van de Gebaksjuwelier sprong in het diepe: “Ik startte vanuit een baan in de zorg een glutenvrije bakkerij. Vrienden hielpen mij aan de rvs-werkbank en een aantal rekken die overbodig werden bij een ziekenhuis. Een vriendin attendeerde me op de locatie, een derde hielp met de inrichting. Zo kon ik de kosten laag houden.” Voor Paula is ook de webshop belangrijk; haar brood en koeken gaan door heel Nederland.

In de middagworkshop van Carolijn Selten (NBA) bleken rood, geel, blauw en groen belangrijk te zijn bij de samenstelling van je team. Carolijn: “Ik laat met interactieve oefeningen zien hoe je de sterke punten van je medewerkers ten volle kunt benutten en erachter kunt komen of iemand vrijheid nodig heeft, of juist structuur.”

Appelkruimeltaartje - startersdag 23 mei 2018
Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking