Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij

4 december 2018

In december 2018 is de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij opgericht met Babiche van de Loo als projectcoördinator. Deze stichting heeft als doel bedrijfsopvolging in de branche en een toename van overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven te stimuleren. De stichting is een branchebreed initiatief. 

De betrokken partijen zijn Topbakkers, Ambachtsbakker, Patisserie College, Stichting Echte Bakkersgilde, NEBAFA, NBA, Beko, Bakeplus, TenBa, Krediet Unie bakkerijondernemers, FoodResult en NBOV. Het bestuur van de Stichting Bedrijfsopvolging bestaat uit afgevaardigden van verschillende partijen uit de branche. Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde, Toon Merks van Bakeplus, Chiel van den Hout van Beko Advies en Marie-Hélène Zengerink van de NBOV nemen plaats in het bestuur.

 

Projectcoördinator

Projectcoördinator Babiche van de Loo is het laatste jaar werkzaam geweest als logistiek manager in het Erasmus ziekenhuis. Daarvoor heeft ze jarenlang ervaring op gedaan met het werken in en samen met brancheorganisaties. Hierdoor heeft ze een goed gevoel ontwikkeld voor verschillende belangen en invalshoeken. Haar communicatieve vaardigheden, zelfstandig werken en van strategie naar praktijk brengen maakt haar geschikt voor de coördinator functie.

“Zonder enthousiaste opvolgers bestaat er op termijn geen succesvolle sector meer.” zo lieten de betrokken partijen ruim een jaar geleden al weten toen het eerste gesprek over opvolging plaatsvond op uitnodiging van voorzitter en marketingstrateeg Hanno Spanninga (FoodResult), Bakkerijopvolgersgezocht.nl en Bakkers in bedrijf. “De problemen op dit gebied reiken verder dan de voordeur van ons eigen bedrijf of onze eigen organisatie”, zei Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde toen. Mooi dat er nu een breed gedragen stichting is die hiermee aan de slag gaat.

Artikelen / Info en advies
Informatieplicht Energiebesparing uitgesteld
Artikelen / Branche
De Crompouce: wat kan wel en wat niet?
Artikelen / Info en advies
Vervang dit verouderde pinapparaat