Strijd Lekkerste Worstenbroodje 2020 brandt los

9 februari 2020

De wedstrijd om het Lekkerste Worstenbroodje van Brabant 2020 is in volle gang. Dinsdag 11 februari leveren de thuisbakkers en de leerlingen van het vmbo en mbo hun zelfgebakken worstenbroodjes in bij De Rooi Pannen in Eindhoven. De professionele jury en de consumentenjury beoordelen de worstenbroodjes, waarna uit elke categorie (leerlingen vmbo, studenten mbo en thuisbakkers) vijf finalisten naar voren komen.

De verdere stand van zaken:

  • Van de ambachtelijke slagers en bakkers zijn de 10 finalisten bekend. Deze zijn inmiddels drie maal bezocht door de mysteryshopper.
  • Alle finalisten bakken op maandag 16 maart in de bakkerij van De Rooi Pannen hun worstenbroodjes voor de finalewedstrijd.
  • De leerlingen vmbo, studenten mbo en de thuisbakkers bakken van 08.00 uur tot 12.00 uur. De professionele bakkers en slagers laten van 13.00 uur tot 17.00 uur hun kunsten zien.
  • Daarna gaat de jury aan het werk. Steffi Verhagen (Boer zoekt vrouw) is een van de consumentenjuryleden. Zij heeft aangegeven een groot liefhebber te zijn van het Brabants worstenbroodje.
  • Op dinsdag 17 maart is de feestelijke prijsuitreiking in de aula van De Rooi Pannen, Kaakstraat 1 in Eindhoven. De prijsuitreiking begint om 19.00 uur. De winnaar in de categorie professionele bakker of slager zal uit handen van Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, de beker in ontvangst nemen.

 

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan