SVH en Bakery Institute bundelen krachten: nieuw lesmateriaal bakkerij

7 mei 2021

De bakkerijsector en de horeca smelten steeds meer samen: brood en patisserie zijn een grotere rol gaan spelen in de horeca en er komen steeds meer formules met horeca in de bakkerijsector. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Bakery Institute slaan daarom de handen ineen om nieuwe en eigentijdse leermiddelen te ontwikkelen voor beide branches.

De samenwerking bundelt de kennis en het netwerk van het Bakery Institute en de kennis van e-learning en horeca waarover SVH beschikt. Er worden e-learningprogramma’s ontwikkeld voor niveau 2, 3 en 4 van het mbo. Met ingang van komend schooljaar komen er theorieboeken voor de specialistenopleidingen Boulanger en Patissier. 

 

Bakkerstalent: het nieuwe e-learningplatform voor de bakkerij

E-learning is de rode draad van de leerlijn. Het e-learningplatform voor de horeca dat SVH ontwikkelde, vormt de basis voor de e-learning die voor de bakkerijopleidingen wordt gemaakt: SVH Bakkerstalent. De online omgeving bestaat uit interactieve magazines, contextrijke filmlessen, theorie met opdrachten, praktijkopdrachten en ontwikkelingsgerichte toetsen.

 

Planning

De ontwikkeling start met niveau 4 voor de gespecialiseerde opleidingen. De boeken zijn vanaf september 2021 leverbaar voor het nieuwe school- en cursusjaar. Bakkerstalent zal leverbaar zijn vanaf september 2022, te beginnen met de opleidingen voor niveau 2. Later volgen de opleidingen voor niveau 3. De volledige leerlijn moet uiterlijk in 2024 compleet zijn.

 

Samenwerking

De samenwerking is een logische stap voor beide partijen. “Inmiddels is Bakery Institute alweer tien jaar actief in de bakkerijbranche. We werken regelmatig samen met het mbo-onderwijs. Er bleek behoefte te zijn aan geschikt lesmateriaal voor de specialistenopleidingen. Het kennisniveau in de sector vergroten is vanaf de start van onze school een belangrijk doel geweest”, aldus Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute.

“SVH heeft het grootste e-learningplatform voor de horeca ontwikkeld, dat breed gebruikt wordt in het mbo en in het particuliere onderwijs. Steeds vaker kwamen vragen van docenten of dit ook opgezet kan worden voor de bakkerij”, verklaart Ricardo Eshuis, directeur SVH.
 

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan