Grondstofallergie

Grondstofallergie gaat de hele bakkerijbranche aan. Verschijnselen die kunnen wijzen op grondstofallergie, zijn onder andere een loopneus, niezen, droge huid, eczeem, hevige jeuk, kortademigheid of chronisch hoesten. Grondstofallergie kan ontstaan door werken met meel. Daarom hebben de werkgevers en werknemers van ambachtelijke en industriële bakkerijen afspraken gemaakt over het voorkomen van grondstofallergie.

Zo zorgen zij ervoor dat iedereen in de branche die blootgesteld wordt aan meelstof, eens in de 4 jaar een allergieonderzoek krijgt aangeboden. Daarnaast leggen zij alle beschermende maatregelen vast in een arbocatalogus. Met behulp van die catalogus kunnen werknemers en werkgevers snel inzicht krijgen in de risico’s en oplossingen.

 

Meer informatie

www.blijmetstofvrij.nl

Artikelen / Branche
Inschrijving Speculaaskeuringen geopend
Artikelen / Branche
Loket subsidie praktijkleren RVO sluit 16 september
Artikelen / Voedselveiligheid
Tips voor maken allergeenvrije producten