Toet in Apeldoorn voor derde keer beste oliebollenbakker!

17 december 2019

Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn scoorde de hattrick; drie jaar op rij is hij winnaar van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Een knappe prestatie van Jan Toet die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd.

oliebollen winnaar toet

De nummers twee en drie van vorig jaar wisselden van plek; Nijkamp uit Holten werd tweede en staat voor de elfde keer in de top drie. Steenbergen uit Meppel behaalde de derde plaats en maakt daarmee het eerste lustrum van top drie noteringen compleet. Het bewijst dat deze bakkers jaar in jaar uit topkwaliteit leveren. Alle Echte Bakkers van Nederland konden op zaterdag 14 december hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd die dit jaar voor het eerst op een dag gehouden werd. De keuringen werden uitgevoerd door de Meesters Boulanger Mark Plaating van GildePartner Zeelandia en Wietse Schiere van GildePartner Koopmans en Carlo Sinke, productontwikkelaar bij GildePartner AB Mauri.


Uitgebalanceerd

De keurmeesters laten weten dat de inzendingen van deze winnaars gekenmerkt werden door mooie uitgebalanceerde smaken en goede eeteigenschappen. De winnaar Jan Toet bakt een perfecte oliebol en haalt een topscore van 8,9. De oliebollen van Nijkamp krijgen zelfs een 10 op eeteigenschappen. Ook Steenbergen scoort goed op de eeteigenschappen en de vorm. Deze bakkers bewijzen hiermee hun constante hoge kwaliteitsniveau.


Kicke man!

Jan Toet reageert dolblij op deze bekroning: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant was perfect. Och, dit is echt kicke man!” Ingrid Nijkamp was blij en vol bewondering dat Martin voor de 11e keer (!) bij de top 3 zat. “Hij en de bakkers hebben de hele ochtend gebakken voordat ze tevreden waren. Zo zie je maar, de aanhouder wint.” Ook Willem Steenbergen waardeert een plek in de top drie. “Ik wil heel graag een keer eerste worden en daar blijf ik voor gaan, maar de verschillen zijn klein en ik weet wat ik er allemaal voor moet doen. Ik ben heel erg blij met deze derde plek,” aldus Willem.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking