Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking

7 februari 2024

Vanaf 1 januari 2025 treden de zero-emissiezones in werking. In 29 gemeenten komt er een gebied (vaak de binnenstad) waar bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij moeten zijn. Voor sommige voertuigen is er tot 2030 een overgangsregeling. EuroVI-bakwagens die tussen 2020 en 2025 op kenteken zijn gezet mogen tot 1 januari 2030 alsnog de zero emissiezones in. Of jouw bestel- of vrachtauto binnen de overgangsregeling valt check je met de zero-emissie kentekencheck.

In Rotterdam wordt de overgangsregeling uitgebreid. EuroVI-bakwagens die tussen 2017 en 2025 op kenteken zijn gezet mogen tot 1 januari 2030 de zero emissiezone in. Het lijkt erop dat meer gemeenten het voorbeeld van Rotterdam zullen volgen, met als belangrijkste argument de congestie op het elektriciteitsnet.

De NBOV houdt de ontwikkelingen op het gebied van de zero emissiezones scherp in de gaten en houd je hiervan op de hoogte. Zo weet je waar je aan toe bent. Heb je vragen over de zero-emissiezones? Neem dan contact op met de adviseurs van de NBOV.

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfsauto? NBOV-leden krijgen speciale ledenkortingen bij Renault.

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Branche
Voldoe jij aan de allergenenwetgeving?