Verbruik je meer dan 25.000 m3 of 50.000 kWh? Informatieplicht!

13 juni 2023

Op 8 juni 2023 zijn de Energiebesparende Maatregelenlijsten (EML) definitief geworden. Als je meer dan 25.000 m³ gas gebruikt, of meer dan 50.000 kWh elektriciteit ben je wettelijk verplicht om energiemaatregelen te nemen die zich binnen vijf jaar terugbetalen, en de overheid hierover te informeren. Dit wordt de informatieplicht genoemd.

Via het stappenplan van de RVO bepaal je of de wettelijke verplichting voor jouw situatie geldt. Is dit het geval? Dan ben je verplicht om de EML in te vullen, en de maatregelen die zich binnen vijf jaar terugbetalen te nemen. Dat kan in het e-loket van de RVO. Het loket is vanaf heden geopend en sluit op 1 december 2023. De handleiding hoe het e-loket werkt, vind je hier.

Op de website DEB.nl vind je de lijsten met energiebesparende maatregelen (EML) in een handig overzicht. Later zullen er ook nog extra functionaliteiten aan de site worden toegevoegd, waaronder een op maat gemaakt besparingsadvies. Als de nieuwe functies online komen, zullen wij dit melden. Mochten de EML en de informatieplicht nog vragen oproepen, kan je contact opnemen met de adviseurs van de NBOV.

Artikelen / Info en advies
Laatste week: Vraag nu de TEK aan
Artikelen / NBOV
NBOV vierde 25 jaar bestaan op geslaagd feest
Artikelen / Info en advies
Nutri-Score. Hét voedselkeuzelogo voor Nederland?