Verdiepingsworkshop: Ontslag op Staande Voet

31 mei 2023

Meld je nu aan voor de verdiepingsworkshop 14 juli 2023: Ontslag op Staande Voet

Is jouw bedrijf voorbereid op situaties waarin ontslag op staande voet een mogelijkheid is? De Nederlandse Bakkers en Ondernemers Vereniging (NBOV) biedt een unieke verdiepingsworkshop aan die je helpt om beter geïnformeerd te zijn over dit complexe onderwerp. Of je nu een groot bedrijf bent met een eigen HR-afdeling, of een onderneming zonder HR-afdeling, deze workshop is op maat gemaakt om jouw kennis te vergroten en je te helpen de risico's en alternatieven te begrijpen.

Situatie: Wanneer is ontslag op staande voet mogelijk?

Soms kunnen er zich situaties voordoen binnen een organisatie waarin het ontslaan van een werknemer op staande voet als de enige optie lijkt. Denk bijvoorbeeld aan ernstige gevallen van diefstal, fraude, geweld, grove nalatigheid of andere ernstige schendingen van de arbeidsovereenkomst. In dergelijke situaties kan ontslag op staande voet een erkende maatregel zijn om de integriteit en veiligheid van jouw bedrijf te beschermen.

Echter, het is van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn over de wettelijke en procedurele aspecten die gepaard gaan met ontslag op staande voet. Onjuiste toepassing of gebrek aan bewijs kunnen namelijk leiden tot juridische geschillen, schadevergoedingen en reputatieschade voor jouw onderneming.

Om jou te helpen omgaan met dergelijke situaties en de juiste beslissingen te nemen, nodigen we je uit voor onze workshop over ontslag op staande voet, georganiseerd door de NBOV. Onze deskundige sprekers zullen je voorzien van waardevolle inzichten en praktische kennis over dit onderwerp, waardoor je beter voorbereid bent op mogelijke scenario's en de bijbehorende risico's.

Ben je klaar om jouw kennis op het gebied van ontslag op staande voet te vergroten? Mis deze kans niet om jouw bedrijf te beschermen en meld je nu aan voor onze interactieve workshop.

Onder andere de volgende onderwerpen zullen in ieder geval voorbij komen tijdens deze workshop:

• Wanneer is ontslag op staande voet mogelijk?
• Belangrijke overwegingen bij het nemen van deze beslissing
• Risico's en consequenties van ontslag op staande voet
• Alternatieven voor ontslag op staande voet

Details
Groepsgrootte: 8 tot 10 personen
Duur: 2 uur
Wanneer: Vrijdag 14 juli
• Ondernemingen met HR-afdeling (groot bedrijf): 10:00 - 12:00 uur
• Ondernemingen zonder HR-afdeling: 14:00 - 16:00 uur (VOL!)
Locatie: NBOV Gerbrandyweg 8, 2805 BZ Gouda

Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking