Vroonland wint amandelstavenkeuring Echte Bakker

4 november 2021

NBOV-lid Vroonland, De Echte Bakker uit Yerseke pakt goud in de landelijke roomboter amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Wouter Vroonland werd al twee keer derde en is dolblij met de eerste plaats. Op de tweede plaats is Van Walderveen uit Geldermalsen geëindigd, ook NBOV-lid. De Korenaar uit Surhuisterveen noteert een prachtige derde plaats. De NBOV feliciteert onze leden met deze prachtige prestaties. 

Keuring

In de voorronde van de 18e editie van deze keuring konden alle Echte Bakkers twee keer een amandelstaaf insturen. Dit geeft de deelnemers de kans om de kwaliteit van dit seizoensproduct weer op hoog niveau te krijgen. Ieder keuringsrapport wordt voorzien van tips en adviezen waarmee de bakkers verbeteringen door kunnen voeren.
Voor de finale werd bij de negen beste inzenders de roomboter amandelstaaf door een mystery shopper gekocht in hun winkel. De keuring werd uitgevoerd door de vakspecialisten op het gebied van bladerdeeg en amandelspijs: Mark van Wijk (keurmeester bij Van der Pol) en Ron Bloem (senior productontwikkelaar bij Royal Steensma).

 

Geheim van de beste amandelstaaf

Mark en Ron laten weten dat de finalestaven elkaar van de buitenkant niet veel ontliepen. Mark: “De verschillen zagen we pas na het doorsnijden en proeven. De winnende amandelstaaf van Vroonland is perfect gebakken en heeft een heerlijke amandelspijs. Echt knap want de amandelstaaf lijkt een makkelijk product, maar om de laatste details goed te krijgen vereist veel precisie.”

Wouter Vroonland is ongelofelijk blij als hij hoort dat hij eerste is geworden. “Ik ben er al zoveel jaar heel fanatiek mee bezig. Na twee 3e plaatsen vind ik het fantastisch dat we nu eerste zijn”. 

Artikelen / Branche
NBOV in gesprek met het ministerie van SZW
Artikelen / Branche
Energiebesparing en verduurzaming bij bakkerijen
Artikelen / Branche
Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan