Vrouwenvakgroep aan de slag met 5G’s en leiderschap

18 februari 2020

Tijdens de voorjaarstraining van de Vrouwenvakgroep op 10 februari stond ‘leidinggeven’ centraal. NBOV-lid Carl Siegert tekende voor de uitstekende lunch. Gooiland koos bewust voor de duurzame en biologische werkwijze van dit bedrijf. Daarna liet trainster Margret Grippeling van Nationale Bakkerij Academie de ondernemersvrouwen scherpe keuzes maken over hun leiderschap.

Vervolgens gingen groepjes deelnemers aan de slag met een casus die kon worden uitgespeeld met acteur Peer Bink, die voor de gelegenheid in de rol van medewerkster kroop. Daarbij werd gelet op zaken als: stel je iemand op z’n gemak, is het onmiddellijk duidelijk waarom je een gesprek wilt, sluit je aan op de medewerker in taal, oogcontact en beleving, en zeg je welk gedrag jij het liefst wilt zien? Een belangrijke vuistregel is: denk eraan dat je in de ik-boodschap communiceert, want dat is altijd jouw waarheid!

Leidinggeven met de 5G’s

Als handig ezelsbruggetje kregen de ondernemersvrouwen de 5 G’s: Gebeurtenis, Gedachten, Gevoel, Gedrag en Gevolg. Daarmee kun je benoemen wat je niet bevalt in de ik-boodschap en de feiten, en de medewerker duidelijk maken hoe het voor jou voelt, wat daarvan het gevolg is en wat het gedrag is dat je wenst.

De training werd afgesloten met een netwerkborrel waar ook de opgedane ervaringen werden uitgewisseld.

Deelnemers aan de voorjaarstraining van de Vrouwenvakgroep gingen in groepjes aan de slag.

VVG workshop coachend leidinggeven
Artikelen / Info en advies
Acrylamidehalte ontbijtkoek vaak te hoog
Artikelen / NBOV
Laat je mening horen: sluit je aan bij het NBOV ledenpanel!
Artikelen / Info en advies
Vanaf 2025 zero-emissiezones in werking